Kunst im Tunnel in Düsseldorf

Ben je geïnteresseerd in cultuur, maar vind je een heel museum vol met kunst teveel van het goede? Dan heeft Düsseldorf een oplossing. Meteen onder de drukke Rheinuferpromenade langs de rivier vind je namelijk Kunst im Tunnel. Dit is een kleine maar fascinerende nevenvestiging van de Kunsthalle Düsseldorf. Je combineert een bezoek eenvoudig met een dagje winkelen in de binnenstad.

Kunst im Tunnel in Düsseldorf

Kunst im Tunnel in Düsseldorf, foto door Joe Shoe (CC BY-ND 2.0)

Milieusticker nodig?

Net als in veel andere Duitse steden, is een milieusticker verplicht als je Düsseldorf met de auto bezoekt. Als je de sticker nog niet hebt, dan kun je deze via dit bestelformulier aanvragen (hier voor Belgische bezoekers).

Wat is er te doen en te zien?

Kunst im Tunnel, vaak afgekort tot KIT, is precies wat de naam doet vermoeden. Deze kleine tentoonstelling is gevestigd in een ongeveer 140 lange tunnel onder de grond die tussen twee verkeerstunnels ingeklemd ligt. Het ontwerp is van Niklaus Fritschi. Deze Zwitserse architect woont al jaren in Düsseldorf en was ook verantwoordelijk voor de huidige vormgeving van de Rheinuferpromenade. Deze ruim opgezette wandelzone langs de rivier is een van de meest bezochte plekjes van de stad. Een bezoek aan Kunst im Tunnel is hierdoor zo gemaakt.

De Rheinuferpromenade met Kunst im Tunnel rechtsonder

De Rheinuferpromenade met Kunst im Tunnel rechtsonder, foto Till Niermann (CC BY 3.0)

Bij de ingang vind je het KIT Café waar je terecht kunt voor drinken en een hapje. Daarna ga je de trap af of neem je de lift naar beneden. De tunnel is ruim en ontvangt gelukkig meer dan genoeg daglicht. De iedere paar maanden wisselende tentoonstelling richt zich vooral op jonge artiesten uit Düsseldorf en omgeving. Denk niet alleen aan schilderijen, maar ook aan fotografie, beeldhouwkunst, video’s en nog veel meer. De meest populaire kunstenaars vinden hun werk soms later terug in de hoofdvestiging van de Kunsthalle Düsseldorf.

Bereikbaarheid van Kunst im Tunnel

Kunst im Tunnel ligt aan het zuidelijke uiteinde van de Rheinuferpromenade, vlakbij de Rheinkniebrücke en het parlement van Nordrhein-Westfalen. Neem je het openbaar vervoer, ga dan tot aan halte Landtag/Kniebrücke op lijnen 706, 708 of 709. Ben je met de auto? Dan kun je onder de brug parkeren. Denk er wel aan dat een Duitse milieusticker in Düsseldorf verplicht is.

Algemene informatie

Bevalt de tentoonstelling van Kunst im Tunnel je? Bezoek dan ook de Kunsthalle Düsseldorf. Een overzicht van alle musea in Düsseldorf vind je hier.

Met de trein naar Düsseldorf?

Met de trein naar Düsseldorf

Met de hogesnelheidstrein ben je snel en comfortabel in Düsseldorf en hoef je niet op zoek naar een parkeerplaats. Prijzen beginnen vanaf €19 via NS International, waarbij op ieder station in Nederland opstappen!

Publicatiedatum: 25-03-2017. Laatst bijgewerkt op: