Een hotel kiezen in Düsseldorf

Voor wie niet dichtbij de Duitse grens woont, is Düsseldorf meestal net iets te ver om binnen één dag op en neer te reizen. Je kunt dan het beste in een hotel in Düsseldorf overnachten. In dit artikel bespreek ik de beste locaties voor je. Ook heb ik enkele tips met betrekking tot parkeren, de milieusticker en het openbaar vervoer voor je. Aan het einde vind je meer informatie over een hotel bij de beurs en het vliegveld van de stad.

Hotel in Düsseldorf

Foto van een hotelkamer

Wil je meteen een overzicht van alle hotels in de stad bekijken? Dan raad ik deze pagina over Düsseldorf op Booking.com aan. Booking.com is de grootste reserveringssite van Europa.

Vind de beste locatie in Düsseldorf

De meeste bezoekers van deze website gaan naar Düsseldorf als toerist of om te winkelen. Een hotel in het stadsdeel Altstadt is in dat geval de beste locatie. De meeste bezienswaardigheden zijn vanaf hier te aflopen, terwijl de winkelstraten om de hoek liggen. Ook ben je zo bij de promenade langs de Rijn. Ik heb het gebied op de kaart hieronder aangegeven met rood. Let er op dat het stadsdeel Altstadt groter is dan enkel de oude huizen rond de Sint-Lambertuskerk.

kaart: vind een hotel in Keulen

Een nadeel van de Altstadt is dat de meeste hotels hier niet goedkoop zijn. Vooral tijdens drukke periodes zoals de maand december betaal je hier al snel honderden euro’s per nacht. Vind je dat teveel, kijk dan naar de hotels tussen de Altstadt en het station (A). Ik heb het op de kaart aangegeven met blauw. Dit gebied komt overeen met het stadsdeel Stadtmitte en kenmerkt zich door kantoorgebouwen en kleine winkeltjes. Vanaf hier loop je in tien tot twintig minuten naar het centrum. Met de Stadtbahn ben je er zelfs in enkele minuten.

Hotelkamer

Vanzelfsprekend vind je in de rest van Düsseldorf ook talloze hotels. Het nadeel is dat je dan telkens best veel tijd nodig hebt om de bezienswaardigheden, musea en winkels van Düsseldorf te bereiken. Bovendien liggen de prijzen in de buitenwijken niet lager dan in het Stadtmitte. Ga je dus naar Düsseldorf als toerist, kijk dan naar een hotel in aan van de twee gebieden die ik op de kaart gemarkeerd heb.

Voor als je met de trein gaat

Ga je met de trein naar Düsseldorf, dan ligt het blauwe gebied op de kaart voor de hand. Vaak loop je zo naar je hotel. Heb je niet veel bagage, dan kun je ook een hotel wat verder bij het station vandaan kiezen. Wel handig in dat geval is een station van de Stadtbahn of eventueel een tramhalte in de buurt, zodat je het centrum van Düsseldorf en de bezienswaardigheden alsnog eenvoudig bereikt.

Voor als je met de auto gaat

Ga je met de auto, let er dan op dat het hotel over een eigen parkeergelegenheid beschikt. Zo niet, dan ben je aangewezen op de parkeergarages van Düsseldorf en moet je rekening houden met €15 tot €30 extra per dag. Meer hierover lees je in mijn artikel over parkeren in Düsseldorf. Denk verder ook aan de milieusticker die sinds 2009 verplicht is in Düsseldorf.

Een hotel bij de beurs en het vliegveld

Bezoek je de beurs van Düsseldorf? Dan is een hotel in het centrum niet de beste keuze, vooral als je geen plannen hebt de toerist uit te hangen. Op en rond het beursterrein bevinden zich een aantal goede hotels, waarvan je deze pagina over de Düsseldorf Messe op Booking.com een overzicht vindt. Goed om te weten is dat de meeste hotels hier over hun eigen parkeergelegenheid beschikken en dat de beurs buiten de milieuzone ligt. Reis je met het openbaar vervoer? Kijk dan naar een hotel in de buurt van lijn U78 van de Stadtbahn.

Ontbijt hotel

Het vliegveld van Düsseldorf ligt niet ver van de beurshallen en ook hier is geen milieusticker nodig. Handig is dat je bij veel hotels relatief goedkoop langere tijd kunt parkeren, waarbij het hotel natuurlijk hoopt dat je bij terugkomst opnieuw bij hen overnacht. Een andere optie is het parkeerterrein op het vliegveld zelf. Let er wel op dat van de vele hotels op de pagina over Düsseldorf Airport op Booking.com, enkel het Maritim Hotel en het Sheraton Düsseldorf Airport Hotel zich echt op het vliegveld bevinden. Vanaf de andere hotels moet je een pendelbus van het hotel of de Stadtbahn nemen.

Een hotel in Düsseldorf boeken

Er zijn talloze websites waar je een hotel kunt reserveren. Zelf maak ik het liefst gebruik van Booking.com, wat ook meteen de grootste website reserveringssite van Europa is. Meestal hoef je pas na aankomst te betalen en annuleren is zo goed als altijd kosteloos. Het is verder een Nederlands bedrijf, wat net een beetje meer zekerheid geeft. Bekijk hier de pagina over Düsseldorf op Booking.com.

Met de trein naar Düsseldorf?

Met de trein naar Düsseldorf

Met de hogesnelheidstrein ben je snel en comfortabel in Düsseldorf en hoef je niet op zoek naar een parkeerplaats. Prijzen beginnen vanaf €19 via NS International, waarbij op ieder station in Nederland opstappen!

Publicatiedatum: 31-10-2017. Laatst bijgewerkt op: